Wednesday, November 25, 2009

БМВ 6 - Концепт

Главното в новия концептуален мотор на БМВ Motorrad е двигателят - редови шестцилиндров, компактен, мощен и ... икономичен!


Досега някой производител не предлагаше добър 6-цилиндров редови двигател за мотоциклет - бяха или дълги, или широки, което създаваше сериозни проблеми с центъра на тежестта и разпределението на масата. BMW успя да направи такъв мотор със 100 мм по-къс, а на ширина с няколко милиметра по-голям от 4-цилиндров. Моторът е снабден със система за сух картер, като резервоарът за маслото е интегриран в цилиндровия блок.
Мощността на новия мотор е почти същата, като при редови, 4-цилиндров, но въртящият момент е чуствително по-висок, като 130 Нм са на разположение още при 2000/мин. Максималните обороти са 9000/мин, а разходът на гориво е почти същият.

В стилистиката на мотоциклета са съчетани класически и съвременни елементи. Удължената му предна част и късата задна са типични елементи на мотоциклетите от клас Café Racer. Отпред виждаме "Split Face" /разделено лице/, фирменото решение на BMW с обтекател, разделен на две части за сметка на вертикалния елемент.

И най-интересното - представители на компанията съобщават, че подобен сериен модел в най-скоро бъдеще ще допълни моделната линия на K-Series!

No comments:

Post a Comment