Wednesday, November 25, 2009

Tata Motors атакува и при тежкотоварните

От Tata Motors съобщиха, че са на прага на нова ера не само за своята история, но и за индийската автомобилна промишленост като цяло. Гиганът обяви, че ще лансира на пазара нова гама камиони (10- 75 тона, 150 - 560 конски сили), която ще предложи на потребителите изключителон примамлив пакет мощност, товароносимост и изключително ниски експлоатационни качества. Освен в Индия, новите тежкотоварни автомобили ще се предлагат и в Южна Корея, Южна Африка, Средния Изток и др.


„Развиващата се инфраструктура в Индия дава възможност на транспортните фирми да се възползват от предимствата на камиони с повече мощност, по- висока скорост и товароносимост“, коментира Ратан Тата, председател на Tata Motors. „Новата гама на Tata Motors ще посрещне тези нужди. Също така тя ще ни помогне да навлезем на международните пазари по- ефективно и на конкурентно ниво“, допълва Тата.


Новите продукти на TATA Motors са разработени съвместно с Tata Daewoo Commercial Vehicle Company в Южна Корея и Tata Motors European Technical Centre във Великобритания. Камионите не само притежават модереден дизайн, но и са изпълнени с качествени материали, дело на компании подизпълнители от Италия, Германия, Швеция, Съединените Американски Щати, Япония и Южна Корея. Всеки един от новите камиони ще разполага стандартно със система за глобално позициониране GPS, а предлаганите задвижващи агрегати, които ще предлагат максимални мощности от 150 до 560 конски сили, отговарят на стандартите Euro III и Euro IV, като в момента се подготвят и Euro V предложения.

No comments:

Post a Comment