Wednesday, November 25, 2009

Кризата погуби американската марка за мотори Buell

Световната финансова криза успя да унищожи напълно една от американските марки за спортни мотори - Buell, която е собственост на Harley Davidson. Причината е в катастрофалните резултати на компанията майка (HD) за третото тримесечие на 2009 г., която регистрира спад на продажбите от 21,3% спрямо миналата година. Заради това Harley Davidson реши да съсредоточи усилията си върху своята собствена марка.


Производството на Buell ще спре окончателно на 30 октомври 2009 г. Ограничен брой нови модели ще продължат да се продават. Легендарната компания Harley Davidson обаче ще продължи да доставя части с гаранция за моторите Buell.

Основателят и президент на едноименната марка Ерик Бюъл се надява "да продължи да работи с Harley Davidson, за да допринесе за най-добрите продукти за всички мотористи". Такава съдба обаче не очаква стотиците служители в завода на Buell в Милоки, които ще работят до 18 декември 2009 г.

Видео обръщение на Ерик Бюъл бе качено на официалния сайт www.buell.com, в което основателят говори със съжаление за края на своята марка с 26-годишна история, която бе една от малкото американски марки за спортни мотоциклети.

No comments:

Post a Comment