Wednesday, November 25, 2009

Лондонският "Титан" тества хибриден камион на Волво


IBM подготвя изследване под името "Truck 2020", като основният извод от него е, че бъдещето е за хибридните возила: ако се сменят 10 000 камиона с хибридни модели, за една година потреблението на дизеловото гориво ще спадне с 27 млн литра, а вредните емисии СО2 ще се съкратят с 83 тона.


Volvo Trucks ще снабди всички свои товарни автомобили за регионални и градски превози с автоматизираната трансмисия Volvo l-Sync, създадена специално за сегмента "дистрибуция" след скоростната кутия l-Shift, предназначена за камионите за тежкотоварни курсове.

Volvo Group реши да преустанови участието си в съвместното предприятие за производство на камиони с китайската група China National Heavy Duty Truck Group Corporation (CNHTC)
Volvo Cars постигна предварително съглашение с KBC Bank NV за кредит от 200 млн евро, предвиден за производство на нови моцели, включително версията Volvo S60 на завода в Белгия.

Китайският автомобилен производител Geely ще получи интелектуалните права върху всички технологии на Volvo в случай, че закупи бренда Volvo от американския концерн Ford.

15-тата седмица на висшата мода в Москва за втори пореден път преминава под егидата на шведската компания и носи името Volvo Fashion Week.

No comments:

Post a Comment