Thursday, November 26, 2009

Разкриха тайната на новата лимузина Kia Cadenza


Няколко модела на Киа бяха отличени за високо ниво на безопасност от Insurance Institute For Highway Safety (IIHS); за по-малко от година след представянето си, градският кросоувър стана притежател и на наградите "5-star Crash Safety Rating" (Euro-NCAP) и "Best New MPV" според проучване на английското издание "Which?"; към колекцията от награди Соул добави и за втори, пореден път тази година отличието "Top Safety Pick" предоставена от IIHS; градският кросоувър бе награден още с "2010 Automotive Excellence Award", ‘Most Exciting Cars of 2010" и един от "10 Great and Safe Rides for Teens" от списание "AutoWeek", както и с приза в категорията “Super Value Award” на The Active Network, Inc.


- В Мрежата се появи промовидео на едночасовия музикален филм "Soul Special", част от специален марков маркетинг; музикалната драма е излъчена в 12 серии от по 5 минути в корейските портали Naver и Cyworld, като успехът на рекламното начинание е невероятен: повече от 2,7 млн гледания

Изцяло новата луксозна лимузина - КИА Каденца бе показана за първи път в Южна Корея. Елегантният седан ще се дистрибутира в световната търговска мрежа (като К7 на корейския пазар) от началото на следващата година. На 12-ти декември Каденца ще осъществи премиера пред широката публика в Саудитска Арабия - на Riyadh Motor Show, а само 3 дни по-късно ще дебютира на автомобилното изложение в Дубай.

Името на модела е термин в италианската музика, който се използва за хармоничен завършек на музикална пиеса. Значението на думата е напълно в унисон с елегантната външност на новия модел. С дължина от 4965 мм КИА Каденца е наследник на модела Опирус (известен и като Аманти на някои пазари) и е със силна заявка за достоен конкурент в класа на луксозните превозни средства.

"Създавайки Каденца се надяваме да "съживим" присъствието на корейския бранд в автомобилния Д-сегмент. Благодарение на стилната си визия, елегантен интериор и изключителни характеристики, моделът ще привлече хилиади потребители от цял свят" - коментира г-н Lee, президент на КИА Моторс.

Под ръководството на главния дизайнер на марката, Питър Шрайер, екипът на КИА е разработил забележителна комбинация от изящна външност, динамични характеристики, изключителен комфорт и конкурентни технически параметри. КИА Каденца е наследник на концептуалната разработка KND-5 - впечатляващи форми, стилна визия, агресивен екстериор.

"Днес аудиторията разпознава нашия бранд от пръв поглед – добре балансираните пропорции и динамична визия придават на автомобила уверено поведение, достойнство и елегантна индивидуалност. Отличителната форма на фаровете, заедно с радиаторната решетка, която е част от новата дизайнерска концепция на марката са доказателство за самоувереността на марката в разработването на висококачествени продукти. Каденца е голяма крачка напред в бъдещето – нов етап в развитието на марката.

КИА Каденца се отличава с нетрадиционна форма на фаровете и стоповете с вградена LED-технология от второ поколение. Като опция към модела ще се предлага панорамен стъклен покрив. Акценти в интериора са контролните уреди, специална светеща лента преминаваща през цялото предно табло и завършваща в панелите на вратите, отопляем волан, електрически управляеми опори на седалките, автоматична система за подгряване на предното стъкло и климатизирани предни седалки.

Въпреки че новият модел е с по-малка дължина от своя предшественик Опирус, по-голямото междуосие (+ 45мм), по-голяма ширина и по-компактно задно окачване, предполагат обширно вътрешно пространство, осигуряващо комфорт за всички пътници.

КИА Каденца е оборудвана и с ново предно задвижване "Type-N", което ще намери приложение и в бъдещи модели на марката. По-леката конструкция и изцяло новата система на окачване резултират в намаляване теглото на автомобила със 130 кг.

КИА Каденца ще се предлага с 3 бензинови двигателя, които ще бъдат дистрибутирани според спецификата на отделните пазари. Мощността на двигателя ще варира между 165 и 290 к.с. Моделите ще бъдат снабдени с предно задвижване и 6-степенна автоматична трансмисия.

Производството на КИА Каденца ще стартира този месец в завода на марката Hwasung в Корея. От началото на 2010 г. моделът ще се разпространява на международните пазари. Продажбите за експорт на основните пазари (без Северна Америка и Европа) ще стартират през март 2010 г., а в Китай – през юни 2010 г.

No comments:

Post a Comment