Monday, November 30, 2009

Немски тунери доработиха Kawasaki ZX-10R

Мото тунинг компанията WARM UP Zweiradtechnik GmbH създаде един от най-екстремните 1000-кубикови мотори в света. Те са преобразили стандартно Kawasaki ZX-10R (188 к.с.) до неузнаваемост.



Основната промяна е 998-кубиковият двигател, чийто обем не е увеличен. Агрегатът е напълно преработен от немския тунер. Максималната мощност е увеличена на 220 к.с., но за няколко секунди мотористът може да активира “booster mode”, при което благодарение на моментно свръхпълнене мощността нараства временно на 280 к.с. Електрониката на мотора обаче възпрепятства активирането му под 180 км/ч, за да не се използва при т.нар. бърнаут. В същото време компютърът е с напълно програмируем тракшън контрол, лаунч контрол и ограничител на скоростта. Така водачът може да зададе ограничител на скоростта за пит-лейн в Moto GP или пък за градско каране.

Обявената максимална скорост е над 319 км/ч. За сравнение оригиналната максимална скорост на ZX-10R е ограничена на 299 км/ч и се достига за 13,9 секунди. Asphaltfighters Stormbringer достига 200 км/ч за 6,5 секунди.

Индивидуално за всеки клиент се доработват окачването и височината на седалката. В цената влизат също състезателен костюм и каска X-Lite.
Използваните джанти са олекотен модел на OZ Racing, а спирачките са Tokico. Спортната генерация е от Akrapovic, а гумите от Bridgestone. Каросерията е уникална, като спойлерите са нови, осигуряващи изключителна стабилност. В тунинга на мотора е включен и Head-Up дисплей, камера за обратно виждане и малък LCD екран върху резервоара. При всичко това цялото тегло с пълен резервоар е 195 кг.
Asphaltfighters Stormbringer ще се произведе в малка серия от WARM UP Zweiradtechnik GmbH в Аален, Германия. Цената му започва от 57 500 евро. В момента моторът е изложен на международния салон в Есен, който ще продължи до 6 декември.

No comments:

Post a Comment