Monday, November 30, 2009

Опел Инсигния OPC Sports Tourer получи още една награда


Най-добра спортна кола на годината в категорията на комби автомобилите. Получи Опел Инсигния  OPC Sports Tourer  наградата бе връчена на церемония, спонсорирана от Auto Bild SportsCars – сестринското издание на немското автомобилно списание Auto Bild.
Около 51 000 читатели и редактори на Auto Bild гласуваха за своите фаворити от общо над 300 автомобила. Opel Insignia OPC Sports Tourer взе надмощие в категорията на комби автомобилите, съобщиха от немското издателство. На второ място се класира Audi S4 Avant, а Mercedes C63 AMG T зае третото място. Победителите бяха обявени по време на традиционната състезателна нощ на страничната писта на автомобилното изложение в Есен.

“Каква голяма чест, какъв страхотен автомобил, заяви Ханс Демант, управляващ директор на Adam Opel GmbH. - Тази кола натрупа опит и увереност на пистата „Нюрбургринг”. Тя беше създадена да бъде първокласен автомобил, който е вълнуващ за шофиране.”

С максималната си мощност от 239 кВт/325 к.с. и 435 Нм максимален въртящ момент, 2,8-литровият V6 Turbo двигател на новата Insignia OPC е най-мощният мотор, вграждан някога в автомобил на Opel, който е в производство. Тя се характеризира с редица високотехнологични елементи, като по-ниско окачване и преработена мехатронна ходова част с FlexRide, адаптивна система на двойно предаване Adaptive 4x4 с електронно управляван самоблокиращ диференциал на задния мост (eLSD) и специално разработени спирачки Brembo. Всички тези характеристики са съчетани с просторна функционалност на комби автомобила с товарен капацитет 1530 литра.

No comments:

Post a Comment