Sunday, November 22, 2009

БМВ X6 Обяви в продажба най-мощния хибрид – ActiveHybrid X6

Новият БМВ ActiveHybrid X6 излиза на пазара в САЩ през месец декември, по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Това ще бъде най-мощният хибрид, произвеждан до този момент, с максимална мощност от 480 к.с. и въртящ момент от 780 Нм, типичен за дизеловите агрегати.

Новият ActiveHybrid X6 може да се задвижва само на електричество, стига да не надвишава 60 км/ч. Хибридната система се състои от два електрически двигателя, предоставящи съответно 91 и 86 к.с., и 4,4-литров V8 агрегат с два турбо компресора.


Батерията е NiMH и е позиционирана под пода на багажното отделение, без да намалява обема на багажника.

Мощността ще се контролира от 7-степенна трансмисия с двоен режим и система xDrive all-wheel-drive. Bmw ActiveHybrid ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 сек, а максималната скорост е електронно ограничена до 210 км/ч.

Цената му започва от 89 725 долара. Стандартно автомобилът ще предлага кожен салон Nappa, обхващащ предното табло и средната конзола, джанти Aero с размер 20 цола, камера за задно виждане с информационен дисплей, Bluetooth, електрическа врата на багажника, луксозна аудиосистема, iPod, USB адаптер, четиризонен климатроник и тонирани стъкла. Като допълнително оборудване се предлагат климатизирани седалки (1100 долара), щори за страничните задни стъкла (300 долара) и мултимедийна система за задните седалки (1700 долара).

No comments:

Post a Comment