Sunday, March 07, 2010

Бугати 16C Galibier изкуство форма техника

Бугати 16C Galibier, е предвиден да се превърне в най-ексклузивния, елегантен и мощен седан с четири врати в света. Бугати 16C Galibier, за първи път бе показан в изключително тесен кръг от клиенти и ценители още през септември. Д-р Франц-Йозеф Пефген, президент на Бугати Automobiles S.A.S., заяви, че Бугати Galibier 16C е концепт, в която компанията е въплътила бъдещите си идеи. Според него автомобилът вече е обрал достатъчно положителни отзиви и ще бъдът направени само 150 бройки. Бугати 16С Galibier е изпълнен по безотказната формула, наложена от Еторе Бугати и сина му Жан – “изкуство – форма – техника”.

Някой детайли от каросерията на прототипа Бугати 16C Galibier са изработени от въглеродни влакна, а други от алуминий. Цветът е Atlantic Black. Дизайнът е уникален тип торпедо като на Type 35, интерпретиран вече във Бугати Veyron. Новата концепция е с типичната за Бугати радиаторна решетка, но съчетана с необичайно кръгли LED светлини и характерния за марката централен „гръбнак” по продължението на целия автомобил. Под капака, силно извит назад и от двете страни, е монтиран W-образен 16-цилиндров 8,0-литров двигател с двуетапно турбопълнене.

Мощността на Бугати 16C Galibier е със скромните 800 к.с. Въпреки чудовищния обем на мотора, той е с гъвкаво отношение към горивото и е способен да работи и с биоетанол. Задвижва и четирите колела. Спирачките са керамични, а окачването е с нов дизайн, така че Galibier да бъде с гъвкаво и точно управление въпреки размерите си. Автомобилът развива максимална скорост над 350 км/ч.
Часовникът на Бугати е от Швейцарският производител на луксозни часовници Parmigiani Fleurier е разработил специално за Бугати Galibier турбийон, вграден в таблото на автомобила. Часовникът може да бъде демонтиран и да бъде използван като ръчен или настолен.

Цената на Бугати 16C Galibier  ще е около 1 500 000 евро.

No comments:

Post a Comment