Monday, March 01, 2010

Нисан Навара и Pathfinder- по-добри отвсякога

Нисан на ще направи своите предложения още по-неустоими за европейските потребители, с обновените версии на моделите си Нисан Навара и Pathfinder по време на салона в Женева.

Европейският лидер в сегмента на пикапите и неговата SUV версия ще стъпят на пазар освен с обновена визия, и с нов върхов дизелов задвижващ агрегат, обновен 2.5 литров дизелов мотор, по-богато стандартно оборудване и по- ергономичен интериор.
През април 2010г в Европа, ще започнат продажбите на обновените Нисан Навара и Pathfinder, като през юни ще бъде налична и новата трилитрова версия на двата модела. Новият двигател е разработен от алианса Renault-Nissan и обещава върхови показатели по отношение на динамиката, икономичността и екологичността си.
V-образен, шестцилиндров, този двигател гарантира максимална мощност от 170 кВт или 231 конски сили, както и максимален въртящ момент от 550 Нм още при ниските 1700 Нм (500 Нм са налични при 1500/мин). При Нисан Pathfinder това се изразява във възможност за теглене на ремаркета до 3500 килограма, а при Navara лимитът е 3000 килограма.
С отлични показатели може да се похвали и подобрената версия на познатият 2.5 литров dCi дизелове двигател. Максималната мощност и максималният въртящ момент на двигателя са подобрени с 11%, като съответните параметри са 190 конски сили и 450 Нм. Подобрение с 1.3 литра на 100 километра се отчита в средния разход на гориво на този мотор, като показателят е 8.5 литра на 100 километра.
В муцуната на Нисан Навара и Pathfinde автомобилите доминират нова броня и лицева решетка, нов дизайн на фаровете, нови осемнадесетцолови алуминиеви джанти, а “задницата” може да се похвали със също така нова броня с по-отсечен дизайн. Новост са и екстериорните цветови решения- Electric Blue и Blue Grey при Navara, и Blue Grey при Pathfinder.
Интериора на двата всъдехода също са преобразени, нови тапицерии, още повече хромирани апликации, обновен контролен блок, инфо-навигационната и развлекателна система Nissan Connect Premium, осветени бутони на мултифункционалният волан и други. Като допълнително оборудване и за Navara, вече се предлага електронна стабилизираща система, както и камера за задно виждане.

No comments:

Post a Comment