Friday, January 08, 2010

37 експоната Тата на Auto Expo 2010

Тата Motors представи общо 37 експоната. Компанията за първи път направи обща експозиция на марките Тата, Land Rover и Ягуар. На родното изложение Auto Expo 2010 в Ню Делхи, което отвори врати на 5 януари,


Тата представи цялата си гама от модели, тежкотоварни, лекотоварни и пътнически превозни средства. Бяха демонстрирани модерни технологии, задвижващи системи на природен газ CNG и хибридни системи, които в бъдеще може да се използват в серийните модели на марката. Дебют направиха и три нови автомобила Тата, както и няколко концепции.

 Кросоувъръ Тата Aria  комбинира качествата на миниван и кросоувър. Автомобилът има луксозно обзавеждане с автоматична двузонова климатична инсталация, GPS навигационна система, инфоразвлекателна система с голям дисплей на таблото, мултифункционален волан и други екстри. Двигателят е Дизелов 2,2-литров common-rail  с мощност 140 конски сили и 320 Нм въртящ момент, като има възможност да се избира между предно и 4х4 задвижване и различни скоростни кутии. Тата Aria ще излезе на пазара в Индия през лятото на тази година.

Също предвиден за лятото на тази година е друг мултифункционален автомобил – Venture. Това е ван с 5, 6, 7 или 8 пътнически места, разположени в 3 реда седалки при обща дължина на автомобила под 4 метра. Задвижването се осигурява от 1,4-литров дизелов двигател с мощност 70 конски сили, а ванът е снабден с вентилационна система за всички пътници, сервоусилвател, електрически прозорци и др.

Tata Magic Iris е малък еднообемен автомобил, предназначен да бъде алтернатива на триколесните превозни средства в Индия. Задвижването се осигурява от 611-кубиков дизелов двигател. Magic Iris има 10-литров резервоар и може да се движи със скорости до 55 км/ч.


Тата представи и нови модели на изложението Auto Expo, спортната версия Indica Vista Sport. Този автомобил е снабден със спойлери, агресивни детайли. Дебютира и Tata Pr1ma Concept – голям и атрактивен седан с колесна база 2,7 метра и дизайн на Pininfarina. За първи път в Индия бе представено и новото поколение на Ягуар XJ.

No comments:

Post a Comment