Saturday, January 30, 2010

Порше Кайен S Hybrid в Женева

2010 г.  през март в Женева Порше ще покажат новия си Порше Кайен S Hybrid. Моделът ще излезе на пазара в продажба през месец май.


Порше Кайен S Hybrid ще бъде с 3-литров V6 двигател с компресор, взет от Ауди. Той предлага мощност от 325 к.с. и въртящ момент от 440 Нм. Въпросният двигател ще бъде комбиниран с електрически мотор, захранван от никел-метални батерии. Електрическият мотор предоставя допълнителна мощност на Порше Кайен S Hybrid от 51 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. Така комбинираната мощност възлиза на 375 к.с. – само с 20 к.с. по-малко от стандартния Порше Cayenne S с V8 двигател.

Батерийте се намират под дъното на багажника, като позволява на колата да измине 2 км само на електрически режим при скорост до 50 км/ч. След като батериите се изхабят, компютър автоматично включва стандартния двигател, активира съединителя и започва да изпраща въртящ момент към колелата. Всичко това става за 380 милисекунди и на практика водачът и пътниците не усещат нищо.

Скоростната кутия е 8-степенна и предлага по-дълги високи предавки. Максималната скорост на практика е шеста, а останалите две са тип overdrive. Това означава, че при тях само се оптимизира ефективността, като не се изисква толкова висок въртящ момент. При най-висока предавка колата може да поддържа скорости до 140 км/ч само с електричество.

Най-ефективният модел в гамата на Porsche ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Комбинираният разход на гориво ще бъде около 8,2 л/100 км.

Другото ново  при Порше Кайен S Hybrid е добавянето на по-лека и по-опростена система за задвижване на четирите колела Torsen. В допълнение, когато колата се движи по магистралата, компютърът автоматично ще изключва трансмисията, така че да се оптимизира допълнително ефективността.

No comments:

Post a Comment