Wednesday, January 13, 2010

Станция за зареждане на електромобили

Фирма Ricardo, е специализирана в разработките за автомобилната индустрия и военната промишленост, представи нова станция за зареждане на електромобили в Детройт.


Тя е част от специализираната изложба за екологични автомобили EcoXperience и е официалната електрическа станция на изложението, която се ползва от всички експонати.
Станцията прилича на бензиноколонка и може да се монтира навсякъде. Клиентите могат да я използват или чрез кредитна карта, или чрез специална потребителска карта. Когато включат автомобила в станцията, нейният LCD touch screen екран автоматично пита за начина на плащане и периода, който клиентът желае да ползва. След това съобщава цената и след потвърждение започва да зарежда автомобила.

Клиентите могат да изберат точно определено време за зареждане или да оставят автомобила да се зареди докрай. Когато батериите са заредени напълно станцията автоматично спира.

Ricardo е обединил усилията си с американската компания PEP Stations за представяне на новата станция, както и за евентуалното й комерсиализиране в САЩ.

No comments:

Post a Comment