Thursday, January 21, 2010

Мини Countryman с 4 врати

Мини показаха официално новия си модел Мини Countryman. Това е четвъртият модел на марката. Той съчетава качествата на SUV с класическия за Мини дизайн, спортното, добро поведение на пътя, леко по-висока позиция на управление и икономичните двигатели.


Мини Countryman е първото Мини с четири врати. Компактният SUV се отличава с нови, по-издути брони и по-големи прозорци. Като цяло обаче е запазен класическият стил на марката.

Автомобилът стандартно се предлага с 4 отделни пътнически места, но по желание клиентите могат да си поръчат и версия с 5 седалки. Интериорът е по-просторен, а допълнително има и багажник с обем 350 литра, както и възможност за прегъване на задните седалки. Стилът в купето остава характерният за Мини.

Голямата новост при Мини Countryman, е функционалното продължение на централната конзола, което минава по цялата дължина на купето и може да се ползва както от пътниците на предните места, така и от пътниците на задните седалки.

 Мини Countryman е с познатите двигатели на Mini – 2 дизелови и 3 бензинови, с мощност от 90 до 184 конски сили.

Стандартно автомобилът е само с предно предаване, като двете най-мощни версии Cooper D Countryman и Cooper S Countryman ще са с ALL4 задвижване на четирите колела. Бензиновият 1,6-литров двигател на Cooper S вече освен директно впръскване на горивото и двоен турбокомпресор има и променливи фази на газоразпределението, което подобрява още повече забележителната му икономичност. Автомобилът е стандартно снабден и с регенериращи енергията спирачки и система Start-Stop за изключване на двигателя.

 Мини Countryman ще се произвежда в Австрия от Magna, заедно до БМВ X1.

No comments:

Post a Comment