Thursday, January 07, 2010

Шевролет Волт и OnStar

Шевролет Волт и OnStar показаха първото в света работещо приложение за мобилен телефон, което ще даде възможност на бъдещите собственици на Шевролет Волт да имат непрекъсната връзка и контрол върху своя автомобил.


Новото приложение на Шевролет и OnStar е направено за мобилни телефони на Моторола (Droid), Blackberry (Storm) и Apple iPhone. С негова помощ и с активна дата план на апаратите, собстевникът е в състояние да контролира Шевролет Волт- от въвеждането на точен час за стартирането на зареждането, до отключването на вратите му или включването на осветителната му система.

Шевролет и OnStar е в състояние да подава информация относно състоянието на батерията на Волт, има възможност за моментален или отложен във времето старт на зареждането, разход на гориво и електрическа енергия, както и стартиране на климатикът.
Предвижда се производството на Шевролет Волт да започне през средата на 2010 година, доставките му за европа ще започнат в края на 2011 година.



Шевролет Волт е електромобил с удължен пробег, който е предвиден да изминава разстояние до 60 километра само на електрическа енергия без консумация на бензин и отделяне на емисии в атмосферата.

Когато литиево-йонните батерии на Volt се изтощат под определено равнище, задвижваният от ДВГ електрогенератор поема зареждането им, удължавайки автономния пробег до повече от 500 километра преди зареждане с гориво или престой за зареждане на акумулатора.

No comments:

Post a Comment