Thursday, January 07, 2010

Системата ESP в новите Автомобили с 58% интегриране

Понижението на системата ESP е в Германия и Франция, ръст се отбелязва във Великобритания.
Според проучване на Bosch, обхващащо първите шест месеца на миналата година, дялът на продадените леки автомобили, оборудвани с електронна стабилизираща програма ESP в Германия се е понижил с 3% до 78% спрямо този за цялата 2008 година. В същото време и със същите проценти, но с положителен знак, са се променили данните за Великобритания.

Там дялът на новите регистрации с системата ESP през първата половина на годината е достигнал 59%.
За ниската интеграция на системата ESP, специално за реализираните нови автомобили в Германия, от Bosch посочват икономическата криза и потребителското ориентиране към компактните и субкомпактните модели, където стабилизиращата програма е изключителна рядкост като стандартно оборудване, а при някои автомобили не се предлага и като допълнително.

Според Bosch обаче, дяловото участие на колите с ESP ще продължи да се увеличава през следващите месеци, особено като се има предвид европейската директива за стандартно вграждане на електронната стабилизираща програма във всички леки и лекотоварни превозни средства, която влиза в сила през ноември 2011 година.

Освен Германия, единствената друга държава, от петте основни автомобилни пазара в Европа, при която се наблюдава спад в продажбите на автомобили с вградена система ESP е Франция. В Италия има повишаване до 55%, а в Испания до 69%.

No comments:

Post a Comment