Wednesday, January 27, 2010

AВS на БОШ за Мотоциклети с награда от ADAC



ADAC отличи Бош с наградата “Gelber Engel” Жълтият ангел за новата мотоциклетна ABS система. Връчвайки своята първа награда в категорията „Нови разработки и околна среда”.

На церемонията в Мюнхен 2010 година, наградата бе връчена на д-р Вернер Щрут, президент на отдела Системи за контрол на ходовата част в Бош.

Постигнатата при тази конструкция оптимална цена за първи път прави системата достъпна за приложение във всички класове мотоциклети,” отбеляза д-р Щрут. “По този начин ние спомагаме за възможно най-бързото и широко разпространение на тази животоспасяваща технология.”
AВS-ът на Бош позволява на мотоциклетистите да спират безопасно в критични ситуации на пътя без да се блокират колелата и без да се страхуват от неизбежно падане.

Докато предлаганите до момента на пазара ABS системи са конструирани на основата на използваните в автомобилите, инженерите на "Бош" в японския развоен център на компанията са създали ново поколение ABS, съобразено със спецификата при мотоциклетите. Със своите силно намалени габарити и тегло от едва 0.7 килограма, новата система „ABS 9 base” е два пъти по-малка и по-лека от своя предшественик.

Eкспертите в областта на пътната безопасност виждат в антиблокиращата система на спирачките фактор с изключителен животоспасяващ потенциал. Изследването, сочи че 38% от всички произшествия с леко наряняване и 48% от всички инциденти на пътя с тежки травми и смърт могат да бъдат избегнати с помощта на ABS.

No comments:

Post a Comment