Sunday, January 31, 2010

Първата украинска автомобилна марка Aspard

За украинците няма криза, през тази година в Украина стартира производство на луксозни автомобили на новата ексклузивна марка Aspard. Първият автомобил на украинците. Стилен и елегантен кабриолет Aspard Panthera.

Създателите на Aspard, казват за творението си че е с неповторим и изискан дизайн, които предлага и висококласни и проверени технически решения. Доказалият се в редица модели двигател, заедно с автоматичната предавателна кутия, както и великолепната ходова част на колата са заимствани от модели на марката БМВ.
Aspard Panthera е двуместен родстър, фарове като на Ролс Ройс, решетка ала-Астън Мартин и цялостната идея на Morgan, със сваляем покрив,а индивидуалното решение на външния вид на купето не оставят възможност за объркване на колата с някоя подобна от друга марка, дължината на автомобила е почти пет метра, широчината е малко под два метра.


Двигателят е 4,4 литра, има максимална мощност от 333 коня и максимален въртящ момент от 450 Нм, като задвижването е класическо на задния мост. Хромираните 20-цолови джанти, обути в низкопрофилна гума, придават сериозна стабилност на колата при влизане в завой. Салонът е тапициран с елитна кожа и алкантара, акустиката е премиум-клас.
Aspard Panthera ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а максималната скорост, ограничена електронно, е 250 км/ч. Светотехниката е със светлинни диоди.

Aspard е разработен под ръководството на специалисти от европейски компании, а всички агрегати носят емблемата на BMW, може да стане повод да се говори за марката Aspard като гордост на украинското автомобилостроене.
Aspard ще се правят само по поръчка, базовата цена стартира от 107 000 долара, а представителите на марката обещават да представят първите екземпляри на Aspard Panthera в най скоро време.

No comments:

Post a Comment