Thursday, January 21, 2010

Тесла продава Roadster Sport за 175 000 долара за благотворителност

Посетителите на фирмения щанд на Тесла ще могат могат да видят хилядния произведен Roadster Sport. Той е боядисан в специално поръчана от клиент боя Millennial White и разполага с куп екстри, които довеждат цената му до 175 000 долара. Парите ще бъдат дарени на три детройтски благотворителни организации.

Тесла Roadster No. 750, е единственият мръсен автомобил на изложението според думите на самите производители. Причината е, че автомобилът влезе в „Кобо център” след навъртяни 3600 мили (5794 км) в кал, сол и мръсотия след демонстрационно пътуване от Лос Анджелис, чиято цел бе да докаже, че роудстърът е всесезонен автомобил. Тесла Roadster No. 750 премина през девет щата, три времеви зони и две снежни бури, без капчица бензин.

Бъдещата кола, Tesla Model S е с 7 местна и направи официален дебют в Детройт.

Тесла също така обяви партньорството си с Panasonic за разработването на никелово-йонни батерии от ново поколение, предназначени специално за електрически автомобили.

Миналия месец Tesla отвори новия си шоурум в Чикаго, като официалното парти по този повод е насрочено за днес. Това е десетият им фирмен център в света. В Чикаго вече има 50 бройки от модела Roadster.

No comments:

Post a Comment