Wednesday, January 20, 2010

Пежо се бори за водещ производител на електрически коли

Пежо подписа споразумения с фирмитеVeolia и Greenwheels с цел доставка на електрически автомобили и разработка на услуги за мобилност.


Пежо също така договори включването си в европейския проект EVA (Electric Vehicles for Advanced Cities), консорциум, обединяващ повече от 20 европейски града, автомобилни производители и доставчици на електрическа енергия от много страни, както и изследователски институти.

Пежо стана първата френска марка в света по продажби за 2009 година и един от най-старите производители на електрически автомобили.

Пежо избра Брюксел за седалище на основните европейски институции, за да подпише тези няколко споразумения. До днес са направени повече от 2000 резервации на Пежо i0n, електрическия автомобил, който ще бъде на пазара през октомври 2010 година.

Споразуменията показват желанието на Пежо да стане първенец от водещите марки в електрически коли, областта на мобилните услуги и да постигне дял от 1,5 до 3% от европейския пазар на електрически превозни средства до 2015 година.

No comments:

Post a Comment