Wednesday, December 30, 2009

Колите на 2010 г. в цени

Мерцедес подготвя голяма серия новости. Т-моделът на Е-класата 63 AMG е комби за бързаци с 6,2-литров V8 мотор с 525 к.с. и цена около 109 000 евро. През пролета се очаква и кабриото на Мерцедес Е-класа. Пък през септември луксозното купе CL ще се превърне в купе на S-класата. Обновена ще бъде и произвежданата в Америка Мерцедес R-класа, както и на най-ниското и най-високото ниво на концерна - “Смарт” и “Майбах”. Тотално ще се обнови CLS.

Успехите на  Опел Инсигния показа, че клиентите обичат тази марка дори по време на криза. През май пристига новият Опел Мерива - миниван с противоположно отварящи се врати и с цени малко над 15 000 евро. Наесен излиза комбито на новата “Астра”, ще се направи фейслифт на SUV-а “Антара”. Още през януари Опел Корса ще получи подобрено окачване и кормилно управление и с новите двигатели ще гори до 13% по-малко.

Екологичното турбо на Форд в ново семейство по-ефективни и икономични двигатели EcoBoost, които ще се монтират основно на модернизираните “S-Макс” и “Галакси”. Големи очаквания има към обновения миниван “С-Макс” с удължена 7-местна версия и “Гранд С-Макс”. Ще има фейслифт на “Мондео” и за десерт през декември - нов “Фокус”.

“Фолксваген”ще зарадва със спортните R-версии на “Голф” (270 к.с.) и “Сироко” (265 к.с.). Суперекологичното “Поло” гори 3,3 л на 100 км. Идват и нови “Туарег”, “Шаран”, “Туран”, “Фаетон”, “Джета” и “Пасат”. Май не остана нищо старо.
Ауди А6 ще има народни цени от 23 950 евро.

Не е радостна съдбата на двете емблематични със сигурността си шведски марки. “Волво”, вече собственост на китайци, ще извади ново S60 в средния клас и комбито V90. А “Сааб”е пред закриване, но пуска новия си флагман 9-5.
Евтини, елегантни и мощни

Френската креативност сякаш няма край. В “Ситроен”замислиха новия “С3” с безкрайно предно стъкло, което свършва някъде в средата на покрива. “Панорамният” автомобил ще се появи през януари на цени от 12 700 евро и с лайфстайл версия “DS3”. В края на годината е голямото събитие с появата на новия “С4”.

“Пежо”отвързва през април купето “RCZ”, което ще открадне клиенти от германските премиум машини. А наесен идва електромобилът “Ion”.

“Рено”възлага големи надежди на достъпната лимузина “Флуанс”, другите новости са кабриолетите на “Туинго” и “Меган”.

“Алфа Ромео”навършва 100 години и през април ще лансира “Джулиета”, която наследява “147”. Красивата италианка с дължина 4,35 м се задвижва от турбодвигатели и старт-стоп система с мощност от 105 до 170 к.с., а най-спортната е с 235 к.с.

“Фиат” пуска нов, по-голям “Добло” със серийна ESP система, старт-стоп автоматика и 6 еърбега. Цената на комбито с висок таван и 7 места ще бъде около 14 000 евро. През февруари излиза и “Пунто Ево”, както и нов “500” с 2-цилиндров икономичен мотор с 85 к.с.

“Шевролет” вече зарадва дилърите с компактната лимузина “Круз” и ще повтори упражнението с мъника “Спарк”, чиято цена също е малка - 8990 евро.

“Киа” ще иска от 13 990 евро за минивана “Венга”, ще освежи “Сийд” и ще пусне нов “Спортидж”. “Хюндай” ще представи “ix50” - наследник на “Тусон” и ван “i20”.

“Хонда” готви първия си хибриден спортист “CR-Z”, а “Мазда”- нова “петица”.
“Мицубиши” ще модернизира “Аутлендър” и под капака му 2,0-литровият TDI (140 к.с.) помпа-дюза от “Фолксваген” се заменя от 2,2-литров HDI (155 к.с.) от “Пежо”. “Сузуки” ще покаже нов “Суифт”

No comments:

Post a Comment