Monday, December 21, 2009

Нова ера за Опел

Новият Опел Астра и Опел Инсигния са взели над 40 награди в цяла Европа

Новият модел Опел Ампера взе “Трофей за иновации” от френското списание L’Automobile Magazine

Първо беше Опел Инсигния, а после и новата Астра, а сега и новият Опел Ампера - новите модели и прототипи на Опел, на които им стана навик да получават награди, събирайки 40 международни отличия за последните 12 месеца.
Последният взел награда е Опел Ампера - електромобил с удължен пробег, чиято премиера ще се състои в края на 2011 година. Ampera току-що спечели приза за иновации "Innovation Trophy" от френското търговско издание L'Automobile Magazine, което отличи революционната и екологична концепция на задвижване на този автомобил с нула емисии на вредни газове. Опел Ампера може да измине до 60 километра на електичество, получено от литиево-йонна акумулаторна батерия. При по-дълго пътуване автомобилът се задвижва също от електрически мотор, който се захранва от малък двигател с вътрешно горене, увеличавайки пробега на Ampera до 500 километра.

 2009 г. Годината  на отличия за Опел със над 40 награди - Vauxhall Insignia и новата Astra

Последните модели на Опел - новата Инсигния и Астра получиха и възторжени коментари както от автомобилните специалисти, така и от клиентите. Още преди пазарната си премиера, новата Astra лесно спечели известната награда „Златен волан" на европейската аудитория. Тя спечели в 20 от 32 категории критерии за оценка, включително тези за двигател, разход на гориво, окачване, спирачки, управление и системи за безопасност.

Опел Астра се предлага с мехатронна система за безопасност на окачването FlexRide, и предна камера, разпознаваща пътните знаци и система за сигнализиране при неволно напускане на лентата на движение. Опел получи клеймо за иновационно качество за предната камера Opel Eye от Plus X Award - най-големия европейски конкурс за технологични, спортни и лайфстайл продукти.

Не е изненада, че новата Astra вече спечели редица отличия, включително силно желаната награда Auto Trophy на читателите на Auto Zeitung и титлата TOPauto 2010 на Motor-Informations-Dienst в Германия. Тя също така се класира на трето място в конкурса Автомобил на годината 2010 г.

Около 358 000 читатели на ADACmotorwelt гласуваха в конкурса Gold Angel 2009 и избраха Insignia за най-добър седан от общо 37 национални и международни конкурента. „Най-забележителна кола", „Най-добър корпоративен автомобил на годината", „Семеен автомобил на годината" и още много други награди в Европа подчертават факта, че всички версии на Insignia се оценяват високо както за лични, така и за бизнес цели.

Най-спортният вариант с максимална мощност 239 кВт/325 к.с. Опел Инсигния OPC Sports Tourer получи наскоро титлата „Спортен автомобил на годината 2009" в категорията „комби" от читателите на Auto Bild.

Новият дизайнерски език на Opel, който беше въведен с Insignia и бива продължен от новата Astra, също получава една след друга награди: Insignia беше отличена с DESIGNBEST 2009, с наградата red dot за дизайн и дизайнерския приз на Auto Bild. Отражение на този успех са над 166 000 продадени автомобила Insignia до сега, с което тя надхвърля значително всички очаквания. А малко след пазарната й премиера в Германия, поръчките за новата Astra вече достигнаха 50 000.

No comments:

Post a Comment