Saturday, December 26, 2009

Китай е най- големият пазар на Мерцедес - Benz.

Дългата версия Мерцедес  E-class, ще се предлага само в Китай.
Мерцедес-Benz съобщиха, че марката е най- бързо развиващата се луксозна на територията на Китай за периода от началото на годината и че ще задържи тази си позиция и до края на календарната 2009-та.

От Мерцедес коментират, че през септември са били достигнати резултати, реализирани през цялата 2008 година, а очакваният ръст в новите регистрации за настоящата е около 60%.

Имаме рекордни продажби в Китай през всеки един от месеците на тази година и ще продължим да се развиваме и в бъдеще”, коментира Йоаким Шмид, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Продажби и Маркетинг на Мерцедес-Benz Cars. “Ще обширим присъствието си в китай през следващата година и очакваме да се развиваме по- бързо от самия пазар. Очакваме да засилим представянето си благодарение на дългата база на Мерцедес E-class, която ще предложим единствено на китайския пазар от средата на следващата година”, допълва Шмид.

През месец ноември, Мерцедес-Benz отчете поредно рекордно представяне в Китай, реализирайки три пъти повече автомобили в сравнение със същия месец на предходната година. През месеца, на клиенти са били доставени 2000 нови представителя на S-class и 1500 на новата E-class. Съответните показатели за периода от началото на годината са 12 800 и 10 400 единици, което за пореден път доказа, че Китай е най- големият пазар на флагманския модел на Mercedes- Benz.

Силен интерес има и към седана Мерцедес C-class, от които през ноември са били закупени 1700 единици, а броят на реализираните през първите 11 месеца на годината са 15 100. Двойно увеличение, до 14 400 единици от началото на годината, се наблюдава и в търсенето на всъдеходите на марката. 4000 от закупените автомобили са били представителите на луксозния офроудър GLK.

Мерцедес-Benz Cars присъства на китайския пазар общо с 16 предложения, в 52 основни разновидности. Продуктите на германската компания се предлагат в 130 дилърски представителства.

No comments:

Post a Comment