Tuesday, December 15, 2009

Супер кола в чест на Аертон Сена - Tirrito Ayrton

Италиянския дизайнер Андреа Тирито, направи суперкола в чест на легендарния бразилски пилот Аертон Сена. Tirrito Ayrton,  Автомобилът е дело на любовта към колите и скоростта.

Първата си кола Андреa Тирито е направил още 10-годишен - гоу-карт с двигател от мотопед.



Животът на Андреa Тирито е преминал в усъвършенстване на уменията му, като минава през няколко етапа. На 18 г. прави сам дубликат на Williams FW18, която му осигурява признание директно от британския тим, световен шампион и е показан на кориците на редица специализирани издания. През следващите години той прави действащи реплики на McLaren - mp14/15/16 и често ги изкарва по италианските писти.

Но Андреa винаги е мечтал да направи собствен супер автомобил, идея на която посвещава цялото си време. Проектът му стартира през 2006-а под името VAJON rtt, но след известен размисъл той променя доста неща по него и резултатът е ... AYRTON.

Името не е случайно. Колата е посветена на неговия автомобилен идол, определен наскоро за най-великия пилот на всички времена. Не съвсем обикновената кола има 10-цилиндров бензинов мотор и 6-степенна предавателна кутия. Тя е осъществена в собствената и малко известна компания на майстора Tirrito Cars. На бъдещите клиенти ще бъдат предложени три варианта T, R и S.

Мощността на първия е 500, на втория 550, а на топ-варианта 627 к.с., които при маса на автомобила от само 1120 кила обещават много прилични динамични качества. Официалният дебют на новия суперкар Tirrito Ayrton е насрочен за изложбата на лукса Top Marques в Монако през април 2010-а.

No comments:

Post a Comment