Saturday, December 05, 2009

Калифорнийското училище отново в България

Лятото на 2010 г. Всички мотористи ще могат да на учат нови и интересни неща. ZEDMOTO ще организира за втори път в България California Superbike School. Домакин ще бъде отново писта „Дракон" край пловдивското село Калояново. Този път ще се проведат всички четири нива на училището.


Българските мотористи ще могат отново да черпят безценни знания и опит от светила в световния мотоспорт. Уменията, които се преподават в училището за шампиони, са полезни както на пистата, така и на пътя. Няколко световни шампиони, сред които Уейн Рейни, Скот Ръсел, Крис Вермюлен и Джеймс Тоусланд, дължат успехите си именно на California Superbike School.

Участниците в първо ниво ще се запознаят с техниките за правилно вземане на завой. Подходящите скорост на влизане и траектория могат да бъдат решаващи за печеленето на състезание и за оцеляването на пътя. Редица стари мотористи смятат, че се справят отлично, но когато е наистина важно - в кризисна ситуация на пътя или във важно състезание, много често биват предавани от собствената си грешна преценка и неправилни навици за мотоциклетна езда. Тогава обикновено е твърде късно за осъзнаване на нуждата от подход и метод при вземането на завоите.

Във второто ниво мотоциклетистите ще се учат как да използват очите си на максимум и да си набавят максимална информация с минимални усилия. Една от особеностите на мотоциклета е, че той се движи точно натам, накъдето гледа ездачът. Контролът над погледа може да направи разликата между победа и загуба и между отлично взимане на завоя и катастрофа.

В трето ниво се обръща внимание на стойката на ездача и особено на позицията на долната му част. Правилното използване на краката облекчава ръцете и окачването на машината, което води до много по-плавно движение в завоите и правите.

В четвърто ниво тренировъчната програма на всеки участник е създадена според проблемите му. То представлява стремежът към перфектност, сбъднат под зоркия поглед на отлично подготвените треньори от California Superbike School.

Датите за провеждане все още не са потвърдени, но най-вероятно ще бъдат през август.

No comments:

Post a Comment