Thursday, December 03, 2009

Рено Tech помага на хората с увреждания

Френския гигант Рено наскоро подкрепи руския автоконцерн "АвтоВАЗ". Тои няма намерение да се защити от кредиторите по пътя на банкрута (по примера на американската корпорация General Motors); независимо, че през 2009 г. руската фирма ще произведе само 340 000 автомобила (при повече от 800 хиляди през 2008 г.), следващата основна задача, според президента на "АвтоВАЗ" Игор Комаров, е "да се създаде съвременно и ефективно предприятие, произвеждащо качествени и бюджетни коли"


Renault, "АвтоВАЗ" и неговите акционери се договориха за съвместна подкрепа на руския автомобилен производител, като Renautl ще вложи в проекта 300 млн евро, а руското правителство е гарант с 3,5 пъти парични средства повече.

Специално за 3 декември - Световния ден на хората с увреждания, дъщерното дружество Renault Tech на френската компания подготви цялостна и несравнима гама от превозни средства и услуги в Европа. Renault е единственият европейски производител, ангажиран да проектира, произвежда и продава превозни средства за хора с намалена подвижност. Системи за превоз на инвалидни колички (рампи за достъп, вътрешни връзки и т.н.), подвижни седалки, технически средства за подпомагане на шофьорите с увреждания са само малка част от техническата гама на Renault Tech, която е монтирана в моделите Kangoo, Logan MCV, Traffic и Master. Най-продаваният модел за хора с увреждания - Renault Kangoo TPMR, има хомологация в целия Европейски съюз, независимо от националнтото законодателство.

No comments:

Post a Comment