Friday, December 11, 2009

Ауди e-tron ще влезе в серийно производство

Ауди подтвърдиха информацията че ще пуснат в производство първият си електрически супер-автомобил Ауди e-tron през 2012-а година в тиражирана серия от само 1000 бройки. Не съобщават колко ще бъде цената за колата, но е повече от ясно, че тя ще бъде най-скъпата в историята на компанията.

Премиерата на концепта Ауди e-tron беше през септември на автосалон във Франкфурт. Машината има задвижване на четирите колела, като всяко от тях се задвижва от отделен електромотор. Захранването е от литиево-йонни акумулатори, разположени зад седалките, охлаждан от специална хидравлична система. Сумарната мощност на моторите е 313 к.с., а максималният въртящ момент е най-високият не само за лек автомобил, но и за който и да е камион - 4500 Нм!

Благодарение на тези показатели купето на Ауди e-tron, ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,8 с. Максималната скорост е ограничена на 200 км/ч, а тягата през цялото време е разпределена в съотношение 30 към 70 в полза на задните колела.

При смесен режим на движение с едно зареждане e-tron е способен да измине 248 километра. Зареждането на акумулаторите може да става от битовата елмрежа за 6-8 часа, а от система с напрежение 400 Волта, акумулаторът се зарежда напълно за два часа.

No comments:

Post a Comment