Thursday, December 24, 2009

Google в новото Ауди А8

От Ауди съобщиха, че новото поколение на флагмана Ауди А8 ще бъде първият сериен автомобил, който ще се предлага с интегрирана система Google Earth. Освен навигационна функция, е включена и мултимедийната система MMI.


Ауди А8 ще предлага почти пълната функционалност на Google, като единственото условие в случая е мобилен телефон да е с включен пакет за трансфер на данни. В средата на следващата година, Ауди ще направи работата с интегрираният Google модул още по- лесна и бърза, благодарение на вграждането на нов UMTS модем.

Новото Ауди A8 е най-спортния автомобил в своя сегмент“, смело заявява Руперт Стадлер, председател на управителния борд на Ауди AG. Ауди А8 съчетава множество функции по един нов и интелигентен начин”.
Първоначално, новото поколение на Ауди A8 ще се предлага с избор между два двигателя- 4.2 литров FSI с 372 конски сили и 4.2 литров TDI с 350 конски сили.

Скоро след пазарното лансиране на модела, в гамата ще бъде добавен и трилитров TDI с 250 конски сили и версия с 204 конски сили, като последната обещава разход на гориво от само 6 литра на 100 километра. В стандартното оборудване на новото А8 е включена и осемстепенна роботизирана предавателна кутия.

При новото Ауди A8 сериозно внимание е обърнато на осветителните му системи, като основният акцент при модела попада върху изцяло диодните фарове и индиректното осветяване на интериора. Безопасността на движението е пренесена на още по- високо ниво благодарение на системата за нощно виждане с функция за разпознаване на пешеходци и пътни ограничителни знаци.

No comments:

Post a Comment