Thursday, December 24, 2009

Електромобила Рено Fluence ще се прави в Турция

От Рено съобщиха че пускат на пазара електромобила Рено Fluence през първата половина на 2011 г. Хубавата новина за нас е, че то ще се произвежда в Турция, което означава че ще се намали цената му, тъй като ще пъде на обща поточна линия с бензиновите и дизелови модели.

От сега се знае, че Рено ще пусне електрическия Рено Fluence първо в Дания и Израел , а после в останалите си пазари. Електрическото Kangoo и бъдещият Zoe ще се правят във Франция, Twizy пък - в Испания.
Електромобила които ще се произвежда в Турция, ще има на разположение около 95 к.с. и 225 Нм. С едно зареждане ще изминава 160 км, като след това ще се нуждае от 4 до 8 часа (все още доста неопределен интервал от време) за пълно зареждане или 20 минути за около 80% от батерията.

Рено има амбицията да създаде мрежа от дилъри на заредени акумулатори (литиево-йонни батерии) по бензиностанциите, така че Рено Fluence и останалите електромобили на компанията да се превърнат в свръх-мобилни пътешественици, вместо да робуват на малкия си 160-километров обсег.

No comments:

Post a Comment