Wednesday, December 09, 2009

Всички нови коли с системата ESP

Тази година от 24 ноември  в Евросъюза започва задължително слагане на системата ESP за всички нови леки Автомобили. Това изискване ще важи поетапно и за всички останали нови превозни средства от 24 февруари 2011 г. Мерките са във връзка с програмата на ЕС, насочена към защита на пешеходците.

По данни на ЕС, задължителното оборудване на всички автомобили в Европа с подобни системи ESP. Ще предотвратят ежегодно до 1100 аварии с фатален краи за пешеходеца.

"В бъдеще системите за аварийно спиране ще могат самостоятелно да интерпретират пътната ситуация и да осигурят "интелектуална" подръжка на спирането. В най-скоро време с тях ще се оборудват все повече автомобили" - заяви шефът на подразделението за системи за управляемост и устойчивост в Bosch Вернер Щрут.

Освен задължителното монтиране на системи за аварийно спиране, директивата на ЕС "За защита на пешеходците и другите уязвими участници в движението" въвежда и по-строги правила за броните и фронталните мерки за защита.

Те са насочени към намаляване на риска за тежки травми у пешеходците и велосипедистите. От ноември 2015-а се планира задължителното снабдяване на всички търговски автомобили с превантивни системи за аварийно спиране и функция за предупреждение за напускане полосата на движение.

No comments:

Post a Comment