Friday, December 18, 2009

Кметът на Лондон избра Мицубиши i-MiEV

Кметът на Лондон, Борис Джонсън избра автомобилът i-MiEV, който да представи новото поколени автомобили с ултра-ниски вредни емисии, а именно мицубиши i-MiEV.

Ланс Брадли изпълнителният директор на мицубиши Motors в Обединеното кралство. Каза пред журналисти „Като един от първите производители на електромобили в масово производство, ние сме повече от радостни да предоставим мицубиши i-MiEV за ползване по време на Форумът в Копенхаген”.
Обсъждайки Форума на ООН за климатичните промени в Копенхаген (COP15), кметът на Лондон Борис Джонсън заяви: „Пред нас се задава златна ера на чист, зелен, електрически превоз и Лондон е подготвен много по-добре от останалите градове, за да я посрещне при подходящите условия.”

Кметът се обърна към градоначалници от целия свят, за да представи напредналите планове на Лондон да превърне електрическите автомобили в ежедневие на столицата. Лондон играе ключова роля в коалицията на големите градове, които си сътрудничат в посока на създаване на масов глобален пазар за електромобили чрез спазване на общи отговорности.

Обявявайки, че до 2015 г. всеки лондончанин ще бъде най-много на миля разстрояние от станция за зареждане на електромобили, кметът разкри своите детайлни планове за изграждане на такава инфраструктура, която да подкрепя масовото ползване на електромобили с нулеви вредни емисии.

Планът за станции за зареждане на електромобили е първата значима стъпка в плана на Кметът на Лондон да превърне града в електрическа столица на Европа. Стратегията демонстрира как до 2015 г. в Лондон ще фунционират 2500 бр. такива станции (500 на улицата и 2000 на публичните паркинги). Публични станции за бързо зареждане ще бъдат инсталирани на ключови места из пътната мрежа и магистралните бензиностанции като част от стратегическата мрежа.

„Имаме незабавна нужда да се справим със значителна и необратима промяна в климата, но това не бива да наруши темпото на ежедневието ни. Бих искал да предприемем радикални, но практични стъпки към спестяването на електроенергия. Електромобилите са типичния пример за това как технологията може да ни предостави решение за най-голямото предизвикателство на нашето поколение.”, добави кметът Борис Джонсън.

Мицубиши Motors разработва електромобили от 60-те години насам и ги продава от началото на 70-те. Електромобилът i-MiEV бе разработен от Mitsubishi Motors Corporation и вече постигна сериозни резултати в продажбите, след официалния старт на продажбите в Япония през юли тази година. Изчерпани са планираните 1 400 бр. за японския пазар за 2009 г. и са получени поръчки за допълнителни 1500 бр. за 2010 г. Европейското производство е планирано за октомври 2010 г. а колите Мицубиши i-MiEV с ляв волан ще бъдат пласирани до края на годината.

Мицубиши Motors сериозно инвестира в програми, свързани с намаляването на вредните емисии във всеки един етап от производството, включително дизайна, сглобяването и рециклирането на автомобила в края на експоатационния му период. Това са част от стъпките от програмите „Инициатива за околната среда 2010” и “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”.

No comments:

Post a Comment