Wednesday, February 03, 2010

Катарина Вит е олимпийски посланик на БМВ

БМВ назначи двукратната олимпийска шампионка по фигурно пързаляне за жени Катарина Вит за посланик от свое име. 44-годишната бивша спортистка е член на комитета по кандидатурата на Мюнхен и Гармиш Партенкирхен за домакинство на игрите през 2018 година.


В новата си роля Катарина Вит ще има различни публични изяви от името на БМВ Също от името на автомобилната марка Вит ще посети тазгодишните зимни олимпийски игри във Ванкувър.

“Участието на Олимпийските Игри е мечта и абсолютен пик в кариерата на всеки атлет”, коментира Катерина Вит, която е шампионка от игрите през 1984 и 1988 година.

Йън Робъртсън, член на борда на директорите на БМВ Group, съобщи радостната новина че имаме възможност да подкрепим Катарина Вит като посланик на кандидатурата и се надяваме да привлечем зимните олимпийски игри в Мюнхен през 2018 г.”

БМВ е автомобилен партньор на олимпийските игри през 2012 г. в Лондон.

И още нещо за Катарина Вит. Според разкритията 36-годишната Катарина, която позира
гола за "Плейбой" през 1998 г.
била една от най-надеждните служителки на източногерманските тайни служби. Властите й дали апартаменти, коли и паспорт, с който да пътува на Запад и после, разбира се, да докладва.

No comments:

Post a Comment