Monday, February 01, 2010

Мазда MX-5 с лимитирана серия от 2000 бройки


Новата Мазда MX-5. Тя ще бъде произведена в лимитирана серия от едва 2000 бройки, които са предвидени само за европейския пазар. Всеки Роудстер ще бъде със стоманена плоча с уникален сериен номер от 1 до 2000. Юбилейното издание е базирано на 1,8-литровата версия роудстер с мек сгъваем покрив, хромирана радиаторна решетка, халогени фарове, и уникални 17-инчови лети джанти, украсени с юбилейното лого. Кандидатите ще могат да поръчват модела в три цвята – същинско червено, кристално бяла перла и специфичния за изданието син (така наречения Aurora Blue).
Мазда MX-5 е с бензинови и дизелови двигатели от ново поколение (SKY-G и SKY-D), както и автоматичната трансмисия Мазда SKY-Drive. Това са технологично нови продукти на Мазда.

Икономия на гориво в размер на 30%, спрямо актуалните данни до 2015 г. SKY-G е 2,0-литров бензинов мотор, който консумира 15% по-малко гориво в сравнение с 2,2-литpовия съвременен дизелов фирмен мотор. С 20% по-малко от него ще харчи и новият 2,0-литров SKY-D дизел. Автоматичната трансмисия ще подобрява с 5% разхода. Предното окачване е подсилено с допълнителна греда.

No comments:

Post a Comment