Saturday, February 13, 2010

Сони пуска нови мултимедийни системи за автомобили

Сони ще пусне на пазара от март месец нови автомобилни мултимедийни AV системи - Xplod™ XAV-70BT и XAV-60, и нов цифров медиен  плейър – DSX-S100.


Аудиовизуалните автомобилни системи с двойна DIN връзка на Сони XAV-70BT и XAV-60 предлагат съответно 7-инчов и 6,1-инчов WVGA тъчскрийн дисплей. Свръхяркият WVGA произвежда картина с разделителна способност 800 x 480 пиксела, пет пъти по-високо качество от стандартните QVGA екрани на автомобилните AV системи.

Гамата на Сони и в двата модела включва CD/DVD/VCD плейър, който поддържа MP3/AAC/WMA аудиофайлове, DivX/MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4 (Simple Profile) видеофайлове и JPEG файлове. Високоскоростният USB порт ги свързва с почти всеки цифров плейър или флаш-памет. С графичния интерфейс Graphical User Interface – GUI, интуитивно правите избора си от тъчскрийн екрана на AV центъра. С едно докосване на екрана върху него се появяват виртуални бутони за управление на функциите. Можете също да смените песента или албума, като плъзнете пръста си по екрана надясно, наляво, нагоре или надолу.

С едно докосване на ZAP бутона пък стартира сканиране и възпроизвеждане на кратки откъси от музикалната ви колекция, за да намерите най-подходящата за настроението ви песен.

SensMe channels или SensMe mood е функция, използвана в цифровите медия плейъри WALKMAN и в компютрите VAIO. Технологията на Sony 12 TONE ANALYSIS (12-тонов анализ) автоматично сортира музиката според настроението (например танцувална/ успокояваща/ емоционална) и ви дава избор сред различни тематични канали от музикалната ви колекция. С XAV-70BT и XAV-60 можете да избирате между общо 21 различни настроения в SensMe channels. XAV-70BT има и вградена Bluetooth® функция за безжичен стрийминг на музика от мобилен телефон и за хендсфри телефонни разговори, какво друго да очакваме от Сони.

Xplod DSX-S100 е с уникалната система Tune Tray за лесно свързване и стабилно съхранение на преносимия ви плейър. За още по-лесна връзка системата се доставя с USB aдаптор за iPod.

Очаква се DSX-S100 – да излезе през май 2010 година.

No comments:

Post a Comment