Tuesday, February 09, 2010

Прототипа Киа Ray

Киа ще покаже в Чикаго елегантното хибридно купе Киа Ray. Изложението ще се проведе от 12 до 21 февруари. Киа Ray конкретно е разработвала този прототип от северноамериканския дизайнерски отдел на южнокорейската марка.

Първата снимка показва някои детайли, разкриващи профила на спортен хечбек, панорамен прозрачен покрив, няколко доста мускулести извивки, както и доста интересно LED решение за задницата.

Хибридното задвижване вероятно ще включва целия арсенал на Hyundai - бензинов мотор ще си партнира с електрически, а максималният пробег само на ток ще бъде около 50 км. Киа Ray plug-in се явява прототип на първата хибридна Киа Magentis. Това обаче е поглед в далечното бъдеще - в края на 2011, може би дори 2012 г.

Киа показа втори кадър на прототипа Киа Ray. Официалната премиера ще се състои след седмица в Чикаго. Киа може да докара колата и в Женева. Очаква се футуристичният автомобил да покаже техниката на първия сериен хибрид на марката.

Киа Ray. явно ще бъде доста фантастична, доколкото виждаме от предната лява част, показана  на снимката Елегантните фарове, малки диодчета на габаритите приличат на пчелни кутиики.

No comments:

Post a Comment