Friday, February 05, 2010

Бентли Mulsanne започна Производство на предсерийния Mulsanne

Новия модел Бентли Mulsanne, започна производство в новия фирмен център за асемблиране, с квадатура от 7500 кв. м.

Лъскавото метално скеле, което скоро ще бъде напьлнено с материали в новия флагман, се изработва от комбинация от високоякостна стомана и алуминий. Самият процес на производство ще бъде съчетание от ръчен труд и високи технологии. За направата на Бентли Mulsanne се отнемат 125 часа. Във фабриката в Крю се работи много усилено.

Масивните колони на Бентли Mulsanne без видими панели изглеждат като нещо неизпълнимо за автомобилен производител. Видимо безшевната линия на покрива му, задното крило и багажникът всъщност са направени с ръчно спояване в централната долна част на D-колоната. Качеството именно на това изпълнение вече е заслужило почетен медал за завода в Крю от Британския институт по метален инженеринг.

Бентли Mulsanne освен че се прави ръчно спомага и космическа технология, при която алуминиевият лист се загрява до 500 градуса и след това го превръщат в единна цяла повърхност с помощта на въздушното налягане. Бентли се готви да произведе първия автомобил за клиент, екипът от фабриката за асемблиране ще подложи на сериозни тестове първите предпроизводствени каросерии.

Всички клиенти на Бентли Mulsanne, ще могат да гледат как във автомобилите им наливат плът в специално създадена за тях стая, купувачите ще могат да гледат всеки етап от изграждането на колата си.

No comments:

Post a Comment