Tuesday, February 02, 2010

Киа Soul е на финала в конкурсите Кола на годината и Автомобилен дизайн на годината


Киа Soul е на финала в двата престижни конкурса „Кола на годината” и „Автомобилен дизайн на годината”. Победителите  ще бъдат обявени на официална пресконференция на 1 април в Ню Йорк по време на международното автошоу.
Журито ще се състои от 59 автомобилни журналисти от 25 държави, те ще гласува за топ 10-те финалиста в престижния конкурс. Изборът им се базира на професионално мнение след проведен тест драйв на всеки от номинираните модели.
Междувременно Киа Soul е във финалната четворка на „Автомобилен дизайн за 2010 г.”. Кандидатурите за участие в конкурса тази година са общо 30. Наградата се връчва за иновации в автомобилния дизайн.

Киа е горда с номинацията на своя градски кросоувър Киа Soul. След представянето му  в началото на 2009 г. моделът драматично промени възгледите на широката аудитория за корейския бранд.

Киа Soul е предназначен за младите шофьори, а дизайнът му предизвика шофьорите да изградят емоционална връзка с този така вълнуващ автомобил”, каза г-н Лий, директор международен маркетинг на Киа Motors Corp.

През миналата година Киа Soul успя да спечели над 30 награди от влиятелни автомобилни организации, между които приз за дизайн „Red dot”, „Интериор на годината”, „Най-предпочитани автомобили” от Edmunds.com и „Най-вълнуващи предложения на 2010 г.” от TIME.com.

Киа Soul стана притежател на още няколко отличия, между които „5-star Crash Safety Rating” от Euro-NCAP и „Best New MPV”според проучване на английското издание “Which?”. Към колекцията от награди Soul добави и „Top Safety Pick”, предоставена от IIHS за впечатляващото му представяне на краш тестовете за челен, страничен и заден удар.

кросоувърът Киа Soul получи и 5 звезди за сигурност (максимален резултат) от Европейската програма за оценяване на нови автомобили Euro NCAP на проведени тестове за безопасност. Резултатите на Киа Soul - за защита на възрастните пътници – 87%, на децата – 86% и системи за безопасност - 86%, класифицираха модела като един от най-сигурните в своя клас.

No comments:

Post a Comment