Sunday, February 14, 2010

Волво S60 вече е на пътя

Волво Cars пусна в обръщение преди официалната премиера, видеоматериал на новото шведско технологично бижу Волво S60. В материала е показан автомобила в движение, както и подробности за работата на новаторската система Pedestrian Detection.

В новото Волво S60 са вградени всички нови системи за безопасност, познати на автомобилния пазар. Дори повече – тъй като при Volvo традиционно се залага на най-висока сигурност в S60 са внедрени изцяло нови технологии, като революционен детектор за пешеходци - Pedestrian Detection. Той предотвратява предстоящ сблъсък, ако скоростта на атомобила е до 35 км/ч. Детекторът засича пешеходците и шофьорите, които излизат рязко от автомобилите си, като автоматично намалява със 75% силата при предстоящ удар.

Новото Волво S60 е прецизно изваян автомобил, готов да поведе към нови хоризонти. Той изглежда по различен начин в сравнение с всяко едно Volvo досега. Усещането зад волана също е различно. С новото Волво S60 ще се чувствате още по-уверени и по-сигурни” - коментира Стивън Одел, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.


Другото ново при Волво S60, е направено от сляп художник. Есреф Армаган е прочут в целия свят с уникалната си способност да пресъздава картини и форми. Той за пореден път изуми всички с невероятната си дарба, като нарисува новото Волво S60.
Волво S60 е получил разширената платформа Ford Mondeo и гама двигатели от 1,6-, 2,0- и 3,0-литра. Стойността на возилото засега не се съобщава, но шведите планират да продадат по целия свят тази година около 90 хиляди екземпляра от модела, а през следващата 2011 г. - с 20 000 повече.

No comments:

Post a Comment