Sunday, February 14, 2010

Опел Волтек

Опел ще изненада феновете си с нов концептуален модел Опел Волтек на автомобилния салон в Женева. Целта на Опел е да покаже перспективите в развитието на нови качества и нови технолотгий, които ще отличават марката в бъдеще.

Концепцията ще съчетава изразителен и привлекателен дизайн с конструктивна прецизност с цел изпълнение на екологичните предизвикателства на бъдещето. С комбинация от екологични нововъведения и алтернативно задвижване, Опел Волтек демонстрира, че големината и комфортът не бива да бъдат пренасяни в жертва на ефикасното задвижване и екологичните показатели.

Шевролет Волт или Опел Волтек. Колата, чиято първа снимка виждате тук, явно е производна на Шевролет Волт и европейската му версия Opel Ampera. И едва ли Opel ще промени единствено дизайна. Ampera разполагаше с литиево-йонни батерии с капацитет 16 кВтч, електрическо задвижване в продължение на 60 км и хибридно - за 500 км. Светещата емблема на Опел Волтек като че ли се прибира в предницата на колата, може би крие и кабел в себе си. Би си отивало с емблемата на Опел.

No comments:

Post a Comment